Hacca gidecekler için Rehber Ve Kılavuzu

Hacca gidecekler için Rehber Ve Kılavuzu

Hac Ne Demektir Anlamı Nedir ? Müslümanlığın yani islam dininin beş şartından biri olan, Müslümanlarca Kurban bayramının içinde olduğu  zilhicce ayında Mekke’de yapılan, Kâbe’yi ziyaret etmek ve tavaf törenidir. Hacca gidecekler için Rehber Ve Kılavuzu

Hac’a Neden Gidilir ?

İslam dininde yılın belirli günlerinde İslam dininin kurallarına uygun olarak yapılan, Mekkede Arafatta ayakta durmak ve Kabe’yi tavaf etmek  ve minada şeytanı taşlamak , ve Medinede Peygamberimizin kabrini ziyaret etmek Ravzada namaz kılmak olarak tanımlanmıştır. Bu kutsal mabedleri ve yerleri belirli zamanlarda ziyaret eden kişilere de hacı adı verilir. Daha sonra yani 2’nci veya  çok kez yapılan haclar nâfile ibadet olur.

fazladan Yapılan Hac ibadetinin Sevabı Ne ? 

1 ‘ci hac’ı yaptıktan sonra 2’nci veya 3 yani Fazladan  haca gitmek nafile ibadet yerine geçer

Hac ibadetini yaptıktan sonra tekrar haca giden ve bu hac ibadeti Nafile ibadet yerine geçer.  2 veya ard arda haca giden hacı adayları yüzünden ülkemizde farz ibadeti olan hac ibadetini yerine getirmek için gidemeyen insanlarımız var. Acaba bu haca gidemeyenlerinin hakkı haca nafile ibadet yapmak için gidenlere geçmiyormu? Sonuçta nafile ibadet için giden müslüman farz ibadetini yerine getirmek isteyeni engellemiş olmazmı.

Hacca gitmenin sevabı nedir?

Haca gitmek için gücü yetenin, hiç degilse ömründe yani hayatı boyunca  bir kere Kâbe’ye gidip, Kâbe’ye mahsus hac ibadetlerini yapması farzdır. Daha sonra 2’nci 3’cü yapılan haclar nâfile ibadet olur. Farz olan 1 kere hacca gitmeye çalışmalı.  Farz olan haccı yapmak,  Yirmi  kere ard arda Allah yolunda islam dini için savaşmaktan daha sevabdır. Hadis-i şerifte, (Hac ibadetini yapınca  , suyun tüm kirleri temizlediği ve yok ettiği gibi, Hac ibadetide günahları temizler yok eder) buyuruldu. (Taberânî)

Haccın kabul olması için ne yapmalı ?

Hac ibadetinin Allah katında kabul olması için, haccın farzlarını yerine getirmek, vacip, ve sünnetlerini eksiksiz şekilde yapmaya ve yerine getirmek , niyeti düzeltmeli,dünyevî çıkarlar elde etmek için dindar gibi görünmek veya ibadetleri yerine getirmek, riya karıştırmamalı, ihlasla inanarak hareket etmeli ve helal kazanılmış para ile gitmelidir müslüman hacca.