Cennet Ve Cehenneme Ne Zaman Girilecek?
Cennet Ve Cehenneme Ne Zaman Girilecek?
Cennet Ve Cehenneme Ne Zaman Girilecek? Peki öldükten hemen sonra mı Cennete ve Cehenneme giriyoruz?
En sık sorulan sorulardan ilki: İnsan öldükten sonra kabre koyulunca hemen cennete ve cehenneme giriyoruz?
Bu sorunun cevabı :
öldükten sonra kabre yani Mezara koyulduktan sonra bizim için kabir hayatı başlar.
B u kabir hayatı 2 ye ayrılır.
1-Dünya hayatında yaşarken iyilik yapanlar ameli iyi olanlar. Zamanında ibadetini eksiksiz yapan, sadakasını ve zekaatını veren,sürekli iyilik düşünen ……..
2-Dünya hayatında yaşarken kötülük yapanlar, Allah’a şirk koşan Sürekli kötülük yapan, dini görevlerini yerine getirmeyenler.
1.Dünya hayatında yaşarken iyilik yapanlarda direk cennete girmezler ama kabirleri cennet’ten bir pencere açılır, ve kabri bir Cennet bahçesine dönüştürülür.
2..Dünya hayatında yaşarken kötülük yapanlar onlarda direk cehenneme girmezler, ama onlar için Cehennemden bir pencere açılır, ve onlar için büyük bir acı başlar.kabirleri bir cehennem kuyusuna dönüşür kabir azabı başlar
Kabir hayatı hakkındaki Kur’anı kerimde geçen Mümtehine suresi 13. ayettir. Ayetin türkce anlamı şöyledir: “Ey iman edenler Allah’a inananlar! Allah (c.c) azabına uğrayanların veya buna inanmayanlarla ve kabir ehline inanmayan veya kâfirlerin ümit kesmeleri gibi, ahiret hayatından umutlarını ve ümitlerini kesenlerden dost edinmeyin.
”Mümtehine suresi 13.ayet-i kerimede geçen “Kabir ehli kafirlerin ümit kesmeleri gibi…” ifadesi kabir hayatının varlığına olduğuna dair kuvetli bir delildir.
Çünkü Mümtehine suresi 13.ayet-i kerimede geçen, kabir ehli kafirlerin Allah’ın rahmet ve affından ümitsiz olduklarını bildirmektedir. Yani kabirde azap çekeceklerinin işare etmektedir. Çünkü inaanmadılar hep günah işlediler dini görevlerini yerine getirmediler.
Bu hal de ancak ve ancak onların kabirde de amellerinin karşılığını almaları ile mümkündür. Onlar özetle derler ki: “Kabir ehli kâfirlerin ümitlerini kesmeleri, ancak ve ancak onların kabirde hayat dar ve diri olmaları ile mümkündür.
Zira ümit kesmek, hayat sahibi olanın işidir. Bu sebeple ‘Kabir ehli kafirlerin ümit kesmeleri gibi…’ ifadesi kabir hayatına bir delildir.” çünkü öldüklerinde kabir de Dünyada yaptıklarının karşılığını görmeye başlayacakları bildirilmiştir.