Peygamber Efendimizin Hayatı

Hz.Peygamber (s.a.v) Mekkeden Medineye Hicret etmesi

Hz. Ali (r.a) daha önceden hiç puta tapmamıştı.

Peygamber Efendimizin Hayatı : Hz. Ali (r.a) Putlardan hiç hoşlanmazdı  nefret ederdi.MekkedeHz. Ali (r.a) daha önceden hiç puta tapmamıştı.kaldığı sürece Hz.Muhammedin yanından hiç ayrılmadı.Hz.Peygamberimiz (s.a.v) Mekkeden Medineye Hicret etmesi için Hz Ali (r.a) Hz.Muhammedin yatagında yatmakla önemli bir görevi yerine getirdi.Hz.Peygamberimiz (s.a.v), Hz. Ebû Bekir’le beraber Mekke’yi ayrılmadan  önce Hz. Ali’den  gece kendi yatağında yatmasını söylemişti. Beraberinde getirdiği  müşrikle­re ait geçici olarak bırakılan malları Hz Aliye bıraktı.Hz Ali bu malları sahiplerine verdikten sonra Hz Ali’nin deMedine’ye hicret etmesini istedi.

Mekkeli Müşrikler Hz.Muhammedin hicret ettiği gece Hz.Peygamberimiz (s.a.v)’in evinin etrafını kuşattılar. saklandıkları yerden, Güneşin ışıklarıyla birlikte Hz Muhammed Efendimizin evinden çıkacağını gizlice izlemeye başladılar. Evinin içinde öldürmemelerinin Nedeni  bir kimseyi evinin içinde öldürüne korkakmiş gibi bakılırdı.

 

Yerden bir avuç kum alıp müşriklerin üzerlerine atar

Peygamber Efendimizin Hayatı : Hz Ali (r.a) Hz.Muhammed (s.a.v) yatağında iken gece yarısı olduğunda evden çıktı. Yerden bir avuç kum alıp müşriklerin üzerlerine atar ve o arada Yâsini şerifin ilk sekiz âyetini okuyarak yanlarından çekip gitti. Müşriklerden hiçbiri Hz Muhammed Efendimizi  gören olmamıştı.Hz.Peygamber (s.a.v) Mekkeden Medineye Hicret etmesi’ ni fark etmemişler

Hz Muhammed Efendimizi Müşrikler halen evin etrafında bekliyordu. baktılar ki evden çıkan olmayınca Peygamber Efendimizin evinden çıkıp gittiğini düşündüler. Hz Muhammed Efendimizin evinin penceresinden içeri   baktılar.İçerde yatanın Hz Muhammed (s.a.v)’i sandılar. Ama içerde yatanın Hz. Ali’olduğunu anlamadılar, “İşte Muhammed yatıyor.” dediler ve evin etrafında beklemeye devam ettiler.

Ya­takta yatanın Hz Ali (r.a)

Peygamber Efendimizin Hayatı : Sabah olunca, halen daha fazla Hz Muhammed Efendimiz dışarı çıkmasına beklemeye daha tahammülleri kalmadı Müşrikler evin kapısından içeri girdiler . Ya­takta yatanın Hz Ali (r.a) Hz.Muhammed (s.a.v) yatağında görünce şaşkına döndüler. Hz Muhammed Efendimiz (s.a.v)’in nere gittiğini sordular, ama Hz. Ali cevap bilmiyorum dedi. Müşrikler  Hz.Ali Ceap vermeyince, acele olacak şekilde Mekkeye  Hz Muhammed Efendimiz (s.a.v) aramak için adamlarını saldılar.Hz.Peygamber (s.a.v) Mekkeden Medineye Hicret etmesi için gece yola çıkar

Hz Muhammed Efendimiz (s.a.v)’in evinden ayrılan Hz. Ali, emanetleri Mekkeli sahiplerine tek tek  teslim etti. Hz. Ali (r.a)  Üç gün sonra Mekkeden  Medineye  gitmek için yola çıktı. uzak  ve yorucu. ve zor olan bir yolculuk sonrası sonrası Medine’ye ulaştı. , Hz. Ali (r.a) ayaklarının altı çatlamış ve kabarmıştı. Hz Muhammed Efendimiz (s.a.v) Hz. Ali (r.a)’ın  onun bu üzüntülü  hâlini görünce şefkatin­den  üzüntüsünden gözyaşlarını tutamadı. Hz. Ali (r.a)’ın sonra da ayaklarının altını mübarek eliyle meshetti.Ayaklarınının iyileş­mesi için duada bulundu. Hz. Muhammed (s.a.v) Duası biter bitmez Hz. Ali’nin bütün ağrıları ve sızıları geçti, iyileşti.