Haccın farzları Nelerdir?

Haccın farzları Nelerdir?

Haccın farzları Nelerdir? Haccın farzları üçtür. Bu haccın farzları mutlaka yerine getirilmeli Bu farzlardan biri yapılmasa  hac sahih yani aslına uygun, ve doğru şekilde yapılmasa Hac ibadeti gerçekleşmiş.olmaz.

Haccı ihramlı yapmak.

Haccı ihramlı yapmaktır.

İhram giysisi, hac ve umre yapmak amacıyla kutsal topraklara girmeden  ziyaret edilmesi esnasında erkeklerin giydiği; iki parçadan oluşan, beyaz renkli dikişsiz örtüdür.

Erkekler : Hac veya Umre yapmak için ihram giysisini giymek için gidilen yerlere mikat yerleri denir. Mekke’ye farklı farklı uzaklıkta olan bu yerler  ihram yerleridir.

Kadınlar :  Hac ve umre yapmak için ihrama girme zorunluluğu yoktur. Kadınlar günlük giydikleri elbiseleriyle ibadetlerini yerine getirebilirler.


Arafat‘ta
Vakfeye durmak.

Vakfenin geçerli aslına uygun ve doğru olabilmesinin iki şartı vardır.

Vakfeyi özel (belirli) Kurban Bayramında Arefe günü, Arafat’ın, Vadi-yi Urene denilen yerinden veya Arafat’ın başka herhangi bir yerinde, öğle ve ikindi namazlarından sonra vakfeye durulması yani yer ve zamanda yapmaktır.

Kurban Bayramında Arefe günü, Arafat’ın, Vadi-yi Urene denilen yerinden veya Arafat’ın başka herhangi bir yerinde, öğle ve ikindi namazlarından sonra vakfeye durulmasıdır)

Arafat; Mekke’nin 25 km. güney doğusundadır, Mekke ile Taif arasında bulunan bir bölgenin adıdır ve burada bululan küçük bir dağın adıdır. Haccın farzları Nelerdir?


Kâbe-i Muazzamayı Tavaf  etmek ve ziyaret etmektir.

Tavaf, Mekkede Mescid-i Haram’ın içinde Kâbe-i Muazzama’nın cevresinde dönmek demektir.

Tavaf nasıl yapılır?

Hacer-i Esved-Taşınının bulunduğu hizadan başlayarak,Kabenin etrafında dönerken dualar okumak ve dua etmek, Kabe’nin etrafını yedi kere dolaşmayada tavaf denir. Kabe’nin cevresindeki her bir dönüşe de ŞAVT denir. Kabe’nin cevresini yedi kere dönmede de bir tavaf eder. Haccın farzları Nelerdir?

tavaf

Kabe’nin cevrersinde yörürken ilk üç turu hızlı yürüyerek”, dördüncü ve sonraki turlar normal yürüyerek yapılmalıdır. Çünkü Hz.muhammed (s.a.v)  Kabe’ye gelip  ilk tavaf ettiği zaman, Hz.muhammed (s.a.v) Hacer-i Esved’den başlamış ve tekrar Hacer-i Esved’e varıncaya kadar ilk üç defa etrafında yürürken hızlıca ve diğer dört turda Hz.muhammed (s.a.v) normal yürürdüğü bildirilmiştir.