Kadın Ve Erkeğin Mezhepleri Farklı Olması Evliliğe Engel Midir?

Kadın Ve Erkeğin Mezhepleri Farklı Olması Evliliğe Engel Midir?

Evlenecek Kadın Ve Erkeğin bu kişilerin arasındaki mezhep farkı dediğimiz fark;

İman ve küfür Yani İslam dini dışında bir dine eşlerden biri Hristiyan Yahudi veya farklı bir dine mensupsa, dinleri ve inançları  konusu kendilerini etkileyecek bir fark varsa, elbette öyle bir evlilik olmaz.

Ama Müslümanların aralarında bildikleri Mezheplerden Hanefi Mezhebi, Şafi Mezhebi veya Maturidi Mezhebi Eşari Mezhebi gibi mezheplerden herhangi bir Müslüman’ın herhangi bir Müslüman’la yani evlenecek kadın ve erkeğin  evlenmesine fark getirmesi, Mezheplerden Hanefi Mezhebi, Şafi Mezhebi veya Maturidi Mezhebi Eşari Mezhebi gibi mezhepler hepsi İslam dinine bağlı Mezheplerdir. Kadın Ve Erkeğin Mezhepleri Farklı Olması Evliliğe Engel Midir?

Ve bu Mezhepler evlenecek kadın ve erkeğin  evlenmesine nasıl engel olması mümkün olur? Mezheplerin hiç biri din değildir, bu Mezhepler dinimizin içinde okul ismi gibidirler. Sonuçta hepsinin adı okuldur.
Örnek vermek gerekirse imam-hatip okulları, O imam-hatip okulu veya bu imam-hatip okulu; bu okulların verdiği diploma aynıdır, verdiği eğitim aynıdır, kazandırdığı eğitim seviyesi aynıdır.

Müslümanlar, mezhepleri evlenecek kadın ve erkeğin evliliklerine engel olacak bir seviyede tutarlarsa bu İslam dininde böyle Mezhepler olmaz ve bu Mezhepler İslam sayılmaz;

Kadın Ve Erkeğin Mezhepleri Farklı Olması Evliliğe Engel Midir? Hiç bir mezhep; İslam dinin içindeki Mezheplerden olan Mezheplerden Hanefi Mezhebi, Şafi Mezhebi veya Maturidi Mezhebi Eşari Mezhebi gibi mezhepler evlenecek kadın ve erkeğin evliliklerine engel olacak asla bir  sorun oluşturmaz. Ama evlenecek kadın ve erkek aynı mezhepten, veya aynı tarikattan, aynı kültürden olan eşler birbirlerini tercih ederlerse bu kültür farklılığı veya dil farklılığı yönünden daha iyi olur.

 

İslamda Evliliğin Çeşitleri Nelerdir ?

Evlenecek çiftlerin Dini nikah akdi ve şartlarının duruma göre bulunup bulunmamasına göre 3 ayrılır.

1- Sahih Evlilik: Eşler arasında evlilik akdi oluştuktan sonra o evlilik akdi bağlayıcıdır. Dinimize göre, İslam dini şartları içinde eşler birbiriyle cinsel yönden faydalana bilirler.

2 – Fasit Evlilik: Erkek veya kadında sıhhat şartlarından birisi bulunmaksızın akd olunan nikah veya evlenenlerden birinin olmaması, rükün veya meydana gelme. Akd olunma şartlarından birisi eksik bulunursa, nikah geçerli olmaz.

3 – Batıl Evlilik: Erkek veya kadında cinsel birleşme olmuşsa, Bu birleşmeden ortaya çıkan sonuçlara göre: Bu birleşme her Erkek veya kadın  günah işlemiş olur ve Allah’a isyan olarak kalır. Eşlerin evliliğe devam ettirmeleri caiz değildir. Derhal ayrılmaları gerekir. Kadın Ve Erkeğin Mezhepleri Farklı Olması Evliliğe Engel Midir?