Şakk-ı Sadr Mucizesi

Kalbinin Zemzemle Yıkanması

Şakk-ı Sadr sözlük anlamı, göğsün yarılmasıdır.  Peygamberimizin kalbi dünyevi düşüncelerden temizlenmiş ve kişiliği ile herkes için önemli bir örnek olmuştur.

Gelenlerden biri Cebrail olmak üzere iki Melektir ve Peygamberimizin kalbini zemzemle yıkamak için gönderilmişlerdir. Peygamberimiz olay öncesinde süt annesinin yanındadır. Süt kardeşleri ile birlikteyken bu olay gerçekleşmiştir. Süt kardeşi hemen annesinin yanına koşmuş ve gördüklerini anlatmıştı.

Peygamberimiz (s.a.v.)’in Süt Annesi Halime Hatunu ve babasını ciddi bir üzüntü ve endişe kaplamıştı. Hızla Koşarak tarif edilen yere geldiler. Ve gerçekten de küçük Muhammed, yüzünün rengi solmuş bir vaziyette ayakta bekliyordu.

– Sana ne oldu ey Muhammed, dediler.
– Beyaz elbiseli iki adam geldi. Birisinin elinde altından bir tas içi kar doluydu. Sonra beni alıp yere yatırdılar. Göğsümü açarak kalbimi çıkarıp ikiye ayırdılar. İçinden siyah bir nesne çıkarıp onu attılar ve kalbim tertemiz oluncaya kadar buzlu karla yıkadılar dedi

Çünkü Cebrail (a.s) Allah (c.c) emriyle iki melekle birlikte gökten Hz. Muhammed’in Bulunduğu yere inerler. Hz. Muhammed çocuk olduğundan neler olup biteceğinin farkında değildir. Hz. Peygamberimizi incitmeyecek şekilde sırt üstü yere yatırırlar göğsünü ortadan ikiye yarıp kabini çıkarır ve  Kalbinden bir parça et çıkarıp attı ve; “Muhammed Senin vücudunda şeytanın nasibi bu idi. Şeytanın nasibini Çıkarıp attık. Ve alıp buz gibi ve kar gibi bembeyaz zemzemle yıkarlar  kalbinin içini yıkar temizlerler, işleri bittiğinde Hz. Muhammed’in kalbini tekrar yerine koyarlar ve göğüs kafesini kapatırlar. Hz. Cebrail (a.s)işi bittikten sonra çekip giderler.

Hz. Muhammed (s.a.v) (İkinci Şakk-ı Sadr) kalbini yıkanması olayı ise, Miraç gecesi meydana gelmiştir. Bu gece, Cebrail (a.s) gelip Hz. Muhammed (s.a.v)’in mübarek göğsünü ikiye ayırdı. Zemzem suyu ile yıkadıktan sonra, içi hikmet ve iman dolu altın bir tas getirdi. Hz. Muhammed (s.a.v)’in mübarek kalbine dolu olan tası boşaltır, ve göğsünü kapattı. Hz. Muhammed (s.a.v) hadis-i şerifte şöyle buyurdu: “Cebrail gelip göğsümü yardı. Zemzem suyu ile yıkadıktan sonra, içi hikmet ve iman dolu altın bir tas getirip göğsümü boşalttı, sonra kapattı”.

Peygamberimiz efendimizin bir çok mucizesi vardır. Diğer mucizeleri hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.