Berat Kandilinin Önemi Nedir?

Berat Kandilinin Önemi Nedir?

Her yıl, ay takviminin sekizinci ayı, üç ayların ikincisi dir.Şaban ayının on beşinci günü Berat gecesinde, o yılda olacak şeyler, amellerimiz, ömürlerimiz, ölüm sebeplerimiz, yükselmelerimiz, alçalmalarımız, yani her şey Levh-i mahfuzda Olmuş ve olacak her şeyin yazılı olduğu kitapta.yazılır. Hz Peygamber efendimiz, bu gece, çok ibadet ve çok dua ederdi geceyi ibadetle geçirirdi. Berat Kandilinin Önemi Nedir? bu sebeble islam dünyası için önemi çok fazladır.

Berat Gecesi Amel Defteri Yazılır

Berat Gecesi 1yıl içinde Müslümanlar için  en hayırlı olan  gecelerden bir gecedir. Çünkü bu gece Berat Gecesi amel defteri yazılır. Resulü Ekrem Efendimiz Berat Gecesinin nitelik ve nicelikçe değeri olmasının sebebini şöyle anlatmıştır;

Bu yıl  içinde dünyaya gelecek her çocuk, bu Berat Gecesi deftere geçirilir.
-Bu yıl içinde tüm öleceklerin isimleri, bu Berat Gecesi özel deftere yazılır.
-Bu Berat Gecesi herkesin rızkı sıralanmış yazılmış olunur.
-Bu Berat Gecesi herkesin amelleri Allahü teâlâya sunulur

İslam din  alimlerine göre Berat Gecesi’nde eğer kılınmamış namazınız varsa ve bu  kaza namazı borcunu iade etmek daha önemlidir. İki rekât kaza namazı kılmanın sevabı, ömür boyu kılınacak boşa giden boşa giden nafile namazların sevabından fazladır.

Hacet Namazı

Hacet Allah’tan istemek dilekte bulunmak demektir. Alemlerin  yerin ve arşın Rabbi olan Allah isteklerimiz neyse stemek, ve dileklerimiz neyse dilekte bulunmak. Kandil gecelerinde kıldığımız hacet Namazıyla Allah’tan acil isteklerimizin yerine gelmesi için kıldığımız bir namazdır.

Hacet namazı ile hem dünya ve yaşarken,  isteklerimizin ve dilekte bulunduklarımızın gerçekleşmesi için, ( evli değilsen evlenmek için , evin araban yoksa ev araba istemek işsizsen iş istemek, evlat, sağlık sınav……) Perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde veya kandillerde arzu edilirse hergün kılınabilecek bir namazdır.

Hacet Namazı kılarken ile asıl istememiz gereken aslında hayati mesele ise bizim için gönderilen Mürşid Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)’in izinde giderek kemale ermektir.

Hacet Namazını kılarken dünyadan ilişkiyi kesmek hiç bir şeyi namaz esnasında aklımıza getirmemek, sadece Allaha iman ederek huşu üzerine kılınırsa ve inanarak  bıkmadan usanmadan dilekte ve istekte bulunmaktır.

Berat Kandil Gecesi Salat-ül-Hayr Namazını Nasıl Kılarız? Berat kandil gecesi namazını 1o0 Rekat Olarak Kılınması