İslam Ordusunun Bedir’e Müşrik Ordusundan Önce Gelişi

Peygamber Efendimiz, mücahitlerle, Bedir’e müşriklerden önce  vardı

İslam Ordusunun Bedir’e Müşrik Ordusundan Önce Gelişi: Peygamber Efendimiz, mücahitlerle, Bedir’e müşriklerden önce  vardılar, ve Bedir kuyusuna en yakın bir yere varınca. ashabıyla ordunun bir süre ya da geçici olarak konaklayacağı yerin nerede kurulmasının daha uygun olacağını  görüştü.

O zaman, otuz üç yaşlarında bulunan Hubab b. Münzir ayağa kalktı ve “Ya Re­su­lal­lah! Biz savaşa alışık kimseleriz. Ben, bütün su kuyularını kapatıp, bir tek su kuysu üzerine karargah kurmayı uygun görürüm” diye konuştu. Sonra da, “Ya Re­su­lal­lah! Burası, sana Allah’ın  emrettiği bir yermi, bizim için ileri gidilmesi veya geri çekilmesi caiz olmayan bir yer midir? Yoksa, şahsi bir görüş neticesi, bir muhabere tedbiri olarak mı seçildi?” diye sordu.

Peygamber Efendimiz, “Hayır! , bir harp tedbiri icabı olarak seçildi ,Şahsı bir görüş neticesidir ” buyurdu.

 

Ben o Su kuyusunu iyi bilirim. O kuyunun suyu bol ve tatlıdır

İslam Ordusunun Bedir’e Müşrik Ordusundan Önce Gelişi: Ve Hubab, “Ya Re­su­lal­lah! Burada karargah kurmak pek uygun değildir. Biz, Karargahı hemen buradan kaldıralım!  Çünkü Ku­reyş kavminin konacağı yerin yakınındaki su kuyusunun başına gidip karargahı kuralım. Ben o Su kuyusunu iyi bilirim. O kuyunun suyu bol ve tatlıdır. Onun haricinde bütün kuyuları kapatalım. Sonra bir havuz yapıp onu suyla dolduralım. Sonra da müşriklerle çarpışalım. Biz, susa­dıkça havuzumuzdan içeriz. Onlar su bulup içemezler, zor duruma düşerler” diye konuştu.

İslam Ordusunun Bedir’e Müşrik Ordusundan Önce Gelişi
İslam Ordusunun Bedir’e Müşrik Ordusundan Önce Gelişi

Peygamber Efendimiz, “Ey Hubab! Doğru söylüyorsun”  hemen ayağa kalktı. Mücahitler de derhal ayağa kalktılar. Ku­reyş müşriklerinin konacakları yerin yakınındaki su kuyusunun yanına kadar gitti­ler.

Peygamber Efendimizin emriyle Su kuyuları tek tek kapatıldı. Bir havuz yapıdı ve içerisi kuyu suyuyla dolduruldu ve içine de bir su içme  kapı  ko­nuldu